Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dość zwykłych mielonych, szukasz nowych inspiracji? Mam coś dla Ciebie, kotlety mielone faszerowane jajkiem, szczypiorkiem i serem. Szybko przygotujesz, a smak ich rozpływa się w ustach.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1321
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1321
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wlewam śmietanę, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną.
2. Obrane jajka, ser ścieram na tarce o dużych oczkach, szczypiorek drobno siekam, wszystko razem mieszam.
3. Z mięsa formuję owalne kotlety, w środku robię otwór, umieszczam po łyżce farszu, zwijam mięso, tak żeby farsz był w środku.
4. Kotlety panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką. 6. Smacznego