Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, sycące danie. Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 18
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 65
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 18
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 65
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do mielonego mięsa drobno pokrojoną natkę pietruszki, przeciśnięty czosnek, oraz wszystkie przyprawy do smaku, dokładnie mieszamy. Do wymieszanych składników z mięsem dodajemy ostudzony ryż, ponownie dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Papryki myjemy, delikatnie wycinamy góry papryk, pozbawiamy gniazd nasiennych.
Puste papryki płuczemy z pozostałych pestek i nadziewamy farszem, przykrywamy odciętymi deklami. Tak przygotowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym. W 200 ml wrzącej wody rozpuszczamy łyżeczkę pasty rosołowej i wlewamy do naczynia z paprykami. Naczynie z paprykami przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Upieczone papryki podajemy na gorąco. Smacznego!!!