Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane pieczarki w panierce z nasion chia.

Faszerowane pieczarki w panierce z nasion chia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 816 Ocena: 15684

Dodano:

Odsłon: 1915

Mój wysyp pieczarkowy dobiega końca.Same duże kapelusze w nasionach chia wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Lepsze jak schabowe:)Polecam serdecznie:)

Składniki

  • pieczarki duże kapelusze 6-8 szt.
  • 2 jajka
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • nasiona chia
  • tłuszcz do smażenia
  • plasterki sera żółtego
  • plasterki drobiowej szynki
  • pieprz i sól
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte kapelusze pieczarek osuszyć ręcznikiem papierowym
    Położyć po dwa plastry sera żółtego i po dwa plastry szynki.


    Posypać po wierzchu solą i pieprzem.

    Przytrzymując ser i wędlinę palcami obtoczyć pieczarki w mące ,roztrzepanych jajkach i nasionach chia.

  2. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z dwóch stron.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń