Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś zasmakowała mi kuchnia Michela Morana. To znowu z jego książki. Prowansalskie pomidory faszerowane kiełbasą (w moim przypadku i mięsem). Świetny smak i znakomita przystawka. Chociaż trochę więcej i na główne danie wystarczy.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Obraną ze skóry kiełbasę, mięso z rosołu i namoczoną w dwóch łyżkach oliwy kajzerkę zmiel w maszynce. Wyrób dokładnie z jajkiem, posiekanym czosnkiem i natką. Z pomidorów wykrój górną część z szypułką i wydrąż je łyżeczką.
Natłuść lekko naczynie żaroodporne i wyłóż do niego ugotowany ryż. W ryż wciśnij pomidory nadziane ściśle kiełbasianym farszem. W miejsca między pomidorami włóż odcięte wierzchołki pomidorów. Polej całość obficie oliwą. Zapiekaj ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.