Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie z pikantnej kiełbasy chorizo, czosnku i rozmarynu nadaje pieczeni charakteru i wyjątkowego aromatu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27683
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27683
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso natrzeć solą i pieprzem i schować do lodówki na kilka godzin.
Z kiełbasy usunąć flak, pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać, z grubsza posiekać. Do pojemnika blendera włożyć chorizo, cebulę, czosnek i rozmaryn, zblendować do uzyskania grudkowatej masy.
Płat mięsa ułożyć na desce skórą do dołu. Na mięsie rozsmarować farsz, zwinąć w roladę, związać sznurkiem. Oliwę wymieszać z papryką w proszku, mieszanką posmarować roladę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, wlać wino, przykryć folią aluminiową. Piec przez około godzinę, następnie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20-30 minut, co jakiś czas polewając mięso sosem.