Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie z pikantnej kiełbasy chorizo, czosnku i rozmarynu nadaje pieczeni charakteru i wyjątkowego aromatu
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3029
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3029
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Mięso natrzeć solą i pieprzem i schować do lodówki na kilka godzin.
Z kiełbasy usunąć flak, pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać, z grubsza posiekać. Do pojemnika blendera włożyć chorizo, cebulę, czosnek i rozmaryn, zblendować do uzyskania grudkowatej masy.
Płat mięsa ułożyć na desce skórą do dołu. Na mięsie rozsmarować farsz, zwinąć w roladę, związać sznurkiem. Oliwę wymieszać z papryką w proszku, mieszanką posmarować roladę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, wlać wino, przykryć folią aluminiową. Piec przez około godzinę, następnie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20-30 minut, co jakiś czas polewając mięso sosem.