Do góry

Dania główne Przepis na:

Fettuccine z pancettą i serem pecorino według Ewy Wachowicz

Fettuccine z pancettą i serem pecorino według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 264 Ocena: 1491

Dodano:

Odsłon: 1369

Masz ochotę przełamać obiadową rutynę? Przetestuj ten przepis z 432. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 400 g makaronu fettuccine
  • kawałek pancetty ze skórką
  • 1 cebula
  • kawałek Pecorino Romano
  • sól do gotowania
  • pietruszka
  • bazylia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fettuccine z pancettą i serem pecorino według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Z pancetty odciąć skórę, boczek pokroić w kostkę. Skórką natrzeć rozgrzewającą się patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dorzucić pancettę i usmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę.

  2. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przełożyć na patelnię z boczkiem i cebulą. Zetrzeć ser. Wlać chochlę gorącej wody z makaronu. Wymieszać. Posypać posiekaną pietruszki i od razu podawać. Udekorować bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń