Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę przełamać obiadową rutynę? Przetestuj ten przepis z 432. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 396
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14646
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 396
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14646
Składniki
Z pancetty odciąć skórę, boczek pokroić w kostkę. Skórką natrzeć rozgrzewającą się patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dorzucić pancettę i usmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przełożyć na patelnię z boczkiem i cebulą. Zetrzeć ser. Wlać chochlę gorącej wody z makaronu. Wymieszać. Posypać posiekaną pietruszki i od razu podawać. Udekorować bazylią.