Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jak zawsze obfituje w wiele pysznych produktów, których nie uświadczymy w reszcie roku. Dla me wyznacznikiem jesieni w kuchni jest przede wszystkim dynia. I to właśnie z połączenia dyni i cukinii powstał przepyszny, gęsty i aromatyczny sos do makaronu. Idealny na prawdziwy, jesienny obiad.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4611
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4071
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 22
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4611
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4071
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 22
Składniki
Dynię oraz cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię lekko solimy i odstawiamy na około 20 minut by puściła wodę, następnie odsączamy ją. Cebulkę rumienimy na maśle.
Do drugiego garnka przekładamy cukinię oraz dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy aż dynia będzie miękka. Do gotowej dyni i cukinii wlewamy śmietankę, dodajemy cebulkę oraz przyprawy i zioła. Całość chwilę gotujemy. W razie potrzeby możemy sos możemy zaprawić mąką by był gęstszy. Podajemy z ugotowanym makaronem.