Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jak zawsze obfituje w wiele pysznych produktów, których nie uświadczymy w reszcie roku. Dla me wyznacznikiem jesieni w kuchni jest przede wszystkim dynia. I to właśnie z połączenia dyni i cukinii powstał przepyszny, gęsty i aromatyczny sos do makaronu. Idealny na prawdziwy, jesienny obiad.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 58
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 58
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
Dynię oraz cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię lekko solimy i odstawiamy na około 20 minut by puściła wodę, następnie odsączamy ją. Cebulkę rumienimy na maśle.
Do drugiego garnka przekładamy cukinię oraz dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy aż dynia będzie miękka. Do gotowej dyni i cukinii wlewamy śmietankę, dodajemy cebulkę oraz przyprawy i zioła. Całość chwilę gotujemy. W razie potrzeby możemy sos możemy zaprawić mąką by był gęstszy. Podajemy z ugotowanym makaronem.