Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś fileta mam, po cygańsku Wam dam. Serwuję proste dania w sam raz do podania. Cebulka z ketchupem na szynce położona. Kurczaczka zdobi pierzynka wyłożona.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki. 2. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem 3. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4.Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem.
5. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju. 6. Do cebuli dodajemy ketchup, trochę solimy i pieprzymy.
7. Na mięso układamy po plasterku szynki
8. Na szynkę wykładamy cebulę.
9. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C. 10. Potrawa gotowa. 11. Smacznego.