Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet drobiowy z kuchni włoskiej

Filet drobiowy z kuchni włoskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15056

Dodano:

Odsłon: 27756

Aromatyczny kurczaczek na drugie danie.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na pół godziny. Następnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i mięso pokrojone w kostkę, smażyć na wolnym ogniu. Po chwili dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę i dusić do odparowania wody. Po czym dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone pomidory, smażyć jeszcze około 5 minut. Na końcu doprawić sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 czerwca 2016 Osobiscie wolę popróbować włoskiej kuchni w dobrym, oryginalnym, włoskim wykonaniu...

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń