Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet drobiowy z sosem truskawkowym

Filet drobiowy z sosem truskawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 732 Ocena: 48634

Dodano:

Odsłon: 523

Polecam!

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól, pieprz biały mielony
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sos truskawkowy: truskawki 10 szt, wino białe 2 łyżki, woda gotowana 4 łyżki, cukier 1 łyżeczka, mąka ziemniacz. 1 łyżeczka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, przekroić w poprzek, natrzeć solą i delikatnie oprószyć białym pieprzem. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładać mięso, obsmażać z każdej strony po kilka minut, aż mięso będzie miało złoty kolor.

    Sos truskawkowy: Truskawki rozdrobnić przy pomocy łyżki, wrzucić do garnuszka, zalać winem, zagotować. Mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z wodą, aby nie było grudek. Zawiesinę wlać do wina, energicznie zamieszać, doprowadzić do wrzenia, doprawić odrobiną cukru.

    Usmażone mięso podawać polane sosem truskawkowym.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 10 lipca 2014 Jadłam i jak najbardziej polecam .Pyszne :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń