Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, przekroić w poprzek, natrzeć solą i delikatnie oprószyć białym pieprzem. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładać mięso, obsmażać z każdej strony po kilka minut, aż mięso będzie miało złoty kolor. Sos truskawkowy: Truskawki rozdrobnić przy pomocy łyżki, wrzucić do garnuszka, zalać winem, zagotować. Mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z wodą, aby nie było grudek. Zawiesinę wlać do wina, energicznie zamieszać, doprowadzić do wrzenia, doprawić odrobiną cukru. Usmażone mięso podawać polane sosem truskawkowym. Smacznego.