Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, przekroić w poprzek, natrzeć solą i delikatnie oprószyć białym pieprzem. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładać mięso, obsmażać z każdej strony po kilka minut, aż mięso będzie miało złoty kolor. Sos truskawkowy: Truskawki rozdrobnić przy pomocy łyżki, wrzucić do garnuszka, zalać winem, zagotować. Mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z wodą, aby nie było grudek. Zawiesinę wlać do wina, energicznie zamieszać, doprowadzić do wrzenia, doprawić odrobiną cukru. Usmażone mięso podawać polane sosem truskawkowym. Smacznego.