Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , kruchy i prosty w przygotowaniu filet z indyka. Nadziany morelami to świetny pomysł na obiad, którym na pewno będą zajadały się zarówno jak dorośli tak i dzieciaki.
miska, miseczka , nóż, rękaw do pieczenia,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118401
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8507
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3136
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118401
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8507
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3136
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miseczki , dobrze wymieszać do całkowitego połączenia składników. Filet oczyścić , umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie długim wąskim nożem zrobić otwór i powkładać namoczone wcześniej lecz odsączone morele. Filet natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą z każdej strony, włożyć do pojemnika , zakryć i włożyć do lodówki na kilka godzin , (u mnie 3 godziny). Po tym czasie filet przełożyć do rękawa do pieczenia do środka włożyć 2 ząbki czosnku i 2 plastry masła , oprószyć jeszcze majerankiem, związać końcówki rękawa. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do miękkości mięsa około 50 minut , tak 20 minut przed końcem pieczenia worek rozciąć aby mięsko się dobrze i fajnie się przyrumieniło. Mięsko po rozcięciu rękawa polewać wytworzonym sosem. Smacznego. Czas przygotowania do 60 minut + czas marynowania + czas pieczenia
Przygotowana marynata i morele.
Mięsko w marynacie.
Włożenie mięska do rękawa do pieczenia.
Mięsko gotowe do podania.