Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , kruchy i prosty w przygotowaniu filet z indyka. Nadziany morelami to świetny pomysł na obiad, którym na pewno będą zajadały się zarówno jak dorośli tak i dzieciaki.
miska, miseczka , nóż, rękaw do pieczenia,
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 311
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40443
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 311
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40443
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miseczki , dobrze wymieszać do całkowitego połączenia składników. Filet oczyścić , umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie długim wąskim nożem zrobić otwór i powkładać namoczone wcześniej lecz odsączone morele. Filet natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą z każdej strony, włożyć do pojemnika , zakryć i włożyć do lodówki na kilka godzin , (u mnie 3 godziny). Po tym czasie filet przełożyć do rękawa do pieczenia do środka włożyć 2 ząbki czosnku i 2 plastry masła , oprószyć jeszcze majerankiem, związać końcówki rękawa. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do miękkości mięsa około 50 minut , tak 20 minut przed końcem pieczenia worek rozciąć aby mięsko się dobrze i fajnie się przyrumieniło. Mięsko po rozcięciu rękawa polewać wytworzonym sosem. Smacznego. Czas przygotowania do 60 minut + czas marynowania + czas pieczenia
Przygotowana marynata i morele.
Mięsko w marynacie.
Włożenie mięska do rękawa do pieczenia.
Mięsko gotowe do podania.