Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , kruchy i prosty w przygotowaniu filet z indyka. Nadziany morelami to świetny pomysł na obiad, którym na pewno będą zajadały się zarówno jak dorośli tak i dzieciaki.
miska, miseczka , nóż, rękaw do pieczenia,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miseczki , dobrze wymieszać do całkowitego połączenia składników. Filet oczyścić , umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie długim wąskim nożem zrobić otwór i powkładać namoczone wcześniej lecz odsączone morele. Filet natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą z każdej strony, włożyć do pojemnika , zakryć i włożyć do lodówki na kilka godzin , (u mnie 3 godziny). Po tym czasie filet przełożyć do rękawa do pieczenia do środka włożyć 2 ząbki czosnku i 2 plastry masła , oprószyć jeszcze majerankiem, związać końcówki rękawa. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do miękkości mięsa około 50 minut , tak 20 minut przed końcem pieczenia worek rozciąć aby mięsko się dobrze i fajnie się przyrumieniło. Mięsko po rozcięciu rękawa polewać wytworzonym sosem. Smacznego. Czas przygotowania do 60 minut + czas marynowania + czas pieczenia
Przygotowana marynata i morele.
Mięsko w marynacie.
Włożenie mięska do rękawa do pieczenia.
Mięsko gotowe do podania.