Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z papryką, najlepszy pomysł na danie w takiej odsłonie, będzie hitem na Twoim stole. Aby danie z drobiu nie zrobiło się nudne, na okrągło wymyślam nowe modyfikacje i odsłony, tradycyjnie usmażonej piersi kurczaka. Posiłek przygotujesz w zaledwie kilka minut.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na cztery części, w każdej połówce mięsa robimy otwór. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, smażymy aż warzywa zmiękną, następnie studzimy i łączymy z serem mozzarella pokrojonego w kostkę.
3. Gotowym farszem napełniamy otwory w mięsie, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Gotowe, mięso kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z ulubionym sosem. 5. Smacznego.