Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet Królowa papryk

Filet Królowa papryk

Autor:

Przepisów i artykułów: 1050 Ocena: 13212

Dodano:

Odsłon: 464

Filet z kurczaka z papryką, najlepszy pomysł na danie w takiej odsłonie, będzie hitem na Twoim stole. Aby danie z drobiu nie zrobiło się nudne, na okrągło wymyślam nowe modyfikacje i odsłony, tradycyjnie usmażonej piersi kurczaka. Posiłek przygotujesz w zaledwie kilka minut.

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1Papryka zielona
  • 1 Papryka czerwona
  • 1 Papryka żółta
  • 10 dag sera mozzarella
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet Królowa papryk

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na cztery części, w każdej połówce mięsa robimy otwór. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.

  2. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, smażymy aż warzywa zmiękną, następnie studzimy i łączymy z serem mozzarella pokrojonego w kostkę.

  3. 3. Gotowym farszem napełniamy otwory w mięsie, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

  4. 4. Gotowe, mięso kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z ulubionym sosem.
    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń