Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne, wygląd i smak skusi każdego.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą i pieprzem, przyprawą do kurczaka. Z kapusty wykroić 6 krążków, grubości 1 cm, ułożyć w naczyniu żaroodpornym , skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Na krążkach ułożyć po porcji pokrojonego fileta.
Cebulę obrać , pokroić w krążki , ułożyć na kostkach fileta, obłożyć paskami papryki.
Pomidora umyć pokroić w krążki , ułożyć na cebuli.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut, Śmietanę rozmieszać z przecierem pomidorowym, wyjąć podpieczone krążki z filetem, zalać i posypać utartym serem.
Wstawić do piekarnika -piec 15 - 20 minut do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami.