Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filecik z marynaty, panierowany w płatkach kukurydzianych jest fajnie kruchy, chrupiący i soczysty. Bardzo lubiany w mojej rodzinie.
miska, patelnia, wałek ,
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3773
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3773
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Składniki
Filet oczyść, opłucz, pokrój na różnej wielkości kawałki. Jajka rozmieszaj dodając sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, paprykę czerwoną pikantną, włóż kawałki kurczaka zostaw na 20 minut. Płatki kukurydziane pokrusz zwykłym wałkiem lub przez chwilę miksuj w melakserze. Wyjmuj kawałki mięsa z jajka i obtaczaj w płatkach. Na głębokiej patelni rozgrzej większą ilość oliwy, wkładaj kawałki i smaż na złoty kolor z jednej i z drugiej strony. Podawaj gorące . Najlepiej smakują z frytkami.