Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filecik z marynaty, panierowany w płatkach kukurydzianych jest fajnie kruchy, chrupiący i soczysty. Bardzo lubiany w mojej rodzinie.
miska, patelnia, wałek ,
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Składniki
Filet oczyść, opłucz, pokrój na różnej wielkości kawałki. Jajka rozmieszaj dodając sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, paprykę czerwoną pikantną, włóż kawałki kurczaka zostaw na 20 minut. Płatki kukurydziane pokrusz zwykłym wałkiem lub przez chwilę miksuj w melakserze. Wyjmuj kawałki mięsa z jajka i obtaczaj w płatkach. Na głębokiej patelni rozgrzej większą ilość oliwy, wkładaj kawałki i smaż na złoty kolor z jednej i z drugiej strony. Podawaj gorące . Najlepiej smakują z frytkami.