Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filecik z marynaty, panierowany w płatkach kukurydzianych jest fajnie kruchy, chrupiący i soczysty. Bardzo lubiany w mojej rodzinie.
miska, patelnia, wałek ,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Składniki
Filet oczyść, opłucz, pokrój na różnej wielkości kawałki. Jajka rozmieszaj dodając sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, paprykę czerwoną pikantną, włóż kawałki kurczaka zostaw na 20 minut. Płatki kukurydziane pokrusz zwykłym wałkiem lub przez chwilę miksuj w melakserze. Wyjmuj kawałki mięsa z jajka i obtaczaj w płatkach. Na głębokiej patelni rozgrzej większą ilość oliwy, wkładaj kawałki i smaż na złoty kolor z jednej i z drugiej strony. Podawaj gorące . Najlepiej smakują z frytkami.