Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z kurczaka zapiekany z serem i pesto. Mięso jest miękkie, delikatne i kruche. Zasmakowało jak mnie tak i mojej rodzinie.
tłuczek, ręcznik papierowy, patelnia, naczynie do zapiekania, praska do czosnku,
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 52
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1382
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6267
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 52
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1382
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6267
Składniki
Podwójną pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Filet przecinamy na 3 - 4 kotleciki które rozbijamy tłuczkiem nie za mocno. Każdy kotlet nacieramy pieprzem i solą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowane kotlety odkładamy do lodówki na 20 -30 min. Następnie przygotowane kotlety wkładamy na gorący olej i obsmażymy z jednej i z drugiej strony na zloty kolor. Kotlety ostudzić i posmarować z jednej strony pesto, nałożyć ser włożyć do naczynia do zapiekania. Zapiekamy, aż ser nam się całkowicie rozpuści. Smaczne. Życzę smacznego.