Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z kurczaka zapiekany z serem i pesto. Mięso jest miękkie, delikatne i kruche. Zasmakowało jak mnie tak i mojej rodzinie.
tłuczek, ręcznik papierowy, patelnia, naczynie do zapiekania, praska do czosnku,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Podwójną pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Filet przecinamy na 3 - 4 kotleciki które rozbijamy tłuczkiem nie za mocno. Każdy kotlet nacieramy pieprzem i solą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowane kotlety odkładamy do lodówki na 20 -30 min. Następnie przygotowane kotlety wkładamy na gorący olej i obsmażymy z jednej i z drugiej strony na zloty kolor. Kotlety ostudzić i posmarować z jednej strony pesto, nałożyć ser włożyć do naczynia do zapiekania. Zapiekamy, aż ser nam się całkowicie rozpuści. Smaczne. Życzę smacznego.