Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z kurczaka zapiekany z serem i pesto. Mięso jest miękkie, delikatne i kruche. Zasmakowało jak mnie tak i mojej rodzinie.
tłuczek, ręcznik papierowy, patelnia, naczynie do zapiekania, praska do czosnku,
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Składniki
Podwójną pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Filet przecinamy na 3 - 4 kotleciki które rozbijamy tłuczkiem nie za mocno. Każdy kotlet nacieramy pieprzem i solą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowane kotlety odkładamy do lodówki na 20 -30 min. Następnie przygotowane kotlety wkładamy na gorący olej i obsmażymy z jednej i z drugiej strony na zloty kolor. Kotlety ostudzić i posmarować z jednej strony pesto, nałożyć ser włożyć do naczynia do zapiekania. Zapiekamy, aż ser nam się całkowicie rozpuści. Smaczne. Życzę smacznego.