Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z kurczaka zapiekany z serem i pesto. Mięso jest miękkie, delikatne i kruche. Zasmakowało jak mnie tak i mojej rodzinie.
tłuczek, ręcznik papierowy, patelnia, naczynie do zapiekania, praska do czosnku,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4491
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1515
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 446
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4491
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1515
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 446
Składniki
Podwójną pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Filet przecinamy na 3 - 4 kotleciki które rozbijamy tłuczkiem nie za mocno. Każdy kotlet nacieramy pieprzem i solą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowane kotlety odkładamy do lodówki na 20 -30 min. Następnie przygotowane kotlety wkładamy na gorący olej i obsmażymy z jednej i z drugiej strony na zloty kolor. Kotlety ostudzić i posmarować z jednej strony pesto, nałożyć ser włożyć do naczynia do zapiekania. Zapiekamy, aż ser nam się całkowicie rozpuści. Smaczne. Życzę smacznego.