Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznej przyprawie pod pierzynką z nowalijek. Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew, obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości. 3. Tak przygotowane warzywa rozkładamy na każdym kawałku mięsa.
4. Majonez oraz ketchup razem mieszamy i sosem przykrywamy warzywa.
5. Na koniec posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180° C.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.