Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z ananasem w aromatycznym sosie.

Filet z ananasem w aromatycznym sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 630 Ocena: 6007

Dodano:

Odsłon: 322

Serwowany z ugotowanym ryżem. Szybkie do przygotowania danie z piersi kurczaka i kawałków ananasa w aromatycznym sosie

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Cebula
  • puszka ananasów
  • ½ słoik papryki konserwowej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 szt, marchewki
  • ½ łyżeczki kwasku cytrynowego
  • Łyżka miodu
  • Sól
  • Pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Syrop z ananasa wlewamy do miski, dokładamy kwasek, miód oraz koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.

  2. 2. Fileta kroimy w kostkę, solimy i przekładamy na godzinę w marynatę.

  3. 3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym olej.
    4. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli.

  4. 5. Dodajemy paprykę oraz ananasy pokrojone w kostkę, prużymy.

  5. 6. W tym czasie na drugiej patelni smażymy odcedzonego kurczaka
    ( sos zostawić).

  6. 7. Warzywa zalewamy pozostała marynatą, chwilkę zagotować
    8. Kruczka przekładamy do warzyw.

  7. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń