Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z indyka na pikantnie"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Natrzyj sokiem z cytryny oraz czosnkiem wymieszanym z oliwą i suszonymi płatkami chili. Oprósz lekko solą i pieprzem.
Z mięsa uformuj zgrabną pieczeń, obwiąż ją bawełnianą nitką. Włóż na 3 godziny do lodówki. Bulion połącz z winem. Indyka przełóż do brytfanki. Podlej połową bulionu z białym winem.
Brytfankę z mięsem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 70 minut.
Od czasu do czasu podlewaj mięso resztą bulionu z winem. Podawaj z jasnym sosem pieczeniowym.Źródło: Naj