Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z indyka na pikantnie"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 718
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 610
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 377
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3533
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 718
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 610
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 377
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3533
Składniki
Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Natrzyj sokiem z cytryny oraz czosnkiem wymieszanym z oliwą i suszonymi płatkami chili. Oprósz lekko solą i pieprzem.
Z mięsa uformuj zgrabną pieczeń, obwiąż ją bawełnianą nitką. Włóż na 3 godziny do lodówki. Bulion połącz z winem. Indyka przełóż do brytfanki. Podlej połową bulionu z białym winem.
Brytfankę z mięsem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 70 minut.
Od czasu do czasu podlewaj mięso resztą bulionu z winem. Podawaj z jasnym sosem pieczeniowym.Źródło: Naj