Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne mięsko na obiad.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 341
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 245
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 341
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 245
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, delikatnie robić tłuczkiem, włożyć do szklanego naczynia, zalać mlekiem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce do lodówki. Następnie jajka dobrze rozbełtać zaś bułkę tartą wymieszać z curry. Maczać dobrze odsączone z mleka mięso w jajku, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.