Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z indyka w curry

Filet z indyka w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14637

Dodano:

Odsłon: 9188

Proste i smaczne mięsko na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet z indyka 1kg
  • Mleko 1 ½ szklanki
  • Curry 1 łyżka
  • Bułka do panierki
  • Jajka 3 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło klarowane do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, delikatnie robić tłuczkiem, włożyć do szklanego naczynia, zalać mlekiem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce do lodówki. Następnie jajka dobrze rozbełtać zaś bułkę tartą wymieszać z curry. Maczać dobrze odsączone z mleka mięso w jajku, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń