Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-07-2024
To danie idealnie sprawdzi się na kolację. Nie jest zbyt skomplikowane, składniki ogólnodostępne. Konserwatywni amatorzy dań: "bo mama gotowała tak", również będą zachwyceni. Osobiście preferuję połączenia mięso + owoce, więc dla mnie to uczta smaku i zapachu. Chciałoby się napisać : Gorąco polecam, ale w te upały, to chyba nie na miejscu ;) więc zwyczajnie zachęcam do skorzystania z przepisu. Arek Gie
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 244
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 244
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Cebulę drobno siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę, gruszki. Dolewamy odrobinę gorącej wody. Ser kruszymy, wrzucamy do gruszek. Całość gotujemy pod przykryciem przez kwadrans. Lekko studzimy i blendujemy. Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem. Filety oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na "suchej" patelni, zaczynając od strony skóry. Po kilku minutach (skóra ma być rumiana i chrupiąca), mięso obracamy i smażymy kolejne kilka minut (tak do 10, na wolnym ogniu). Mięso po usmażyło zawijamy w folię aluminiową, by odpoczęło. Każdy filet kroimy i podajemy z sosem oraz ulubionymi dodatkami.