Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na wielkanocny stół.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 525
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 525
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Składniki
Filety umyć i natrzeć przyprawami. Obsmażyć kilka minut z obu stron na patelni. Przełożyć do brytfanki, którą należy wysmarować oliwą. Obłożyć pokrojoną cebulą i jabłkami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około godziny. Sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie. Tłuszcz z dna brytfanki nabrać chochelką do odrębnego naczynia, lekko przestudzić. Dodać mąkę, jogurt i starannie je rozprowadzić. Wlać do brytfanki, zamieszać, zagotować.
Ugotować kaszę pęczak, w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Danie podawać z surówką.