Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na wielkanocny stół.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21599
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21599
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Filety umyć i natrzeć przyprawami. Obsmażyć kilka minut z obu stron na patelni. Przełożyć do brytfanki, którą należy wysmarować oliwą. Obłożyć pokrojoną cebulą i jabłkami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około godziny. Sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie. Tłuszcz z dna brytfanki nabrać chochelką do odrębnego naczynia, lekko przestudzić. Dodać mąkę, jogurt i starannie je rozprowadzić. Wlać do brytfanki, zamieszać, zagotować.
Ugotować kaszę pęczak, w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Danie podawać z surówką.