Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na wielkanocny stół.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1092
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1092
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Filety umyć i natrzeć przyprawami. Obsmażyć kilka minut z obu stron na patelni. Przełożyć do brytfanki, którą należy wysmarować oliwą. Obłożyć pokrojoną cebulą i jabłkami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około godziny. Sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie. Tłuszcz z dna brytfanki nabrać chochelką do odrębnego naczynia, lekko przestudzić. Dodać mąkę, jogurt i starannie je rozprowadzić. Wlać do brytfanki, zamieszać, zagotować.
Ugotować kaszę pęczak, w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Danie podawać z surówką.