Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na wielkanocny stół.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 828
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1940
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 828
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1940
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Filety umyć i natrzeć przyprawami. Obsmażyć kilka minut z obu stron na patelni. Przełożyć do brytfanki, którą należy wysmarować oliwą. Obłożyć pokrojoną cebulą i jabłkami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około godziny. Sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie. Tłuszcz z dna brytfanki nabrać chochelką do odrębnego naczynia, lekko przestudzić. Dodać mąkę, jogurt i starannie je rozprowadzić. Wlać do brytfanki, zamieszać, zagotować.
Ugotować kaszę pęczak, w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Danie podawać z surówką.