Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z karpia usmażone na maśle z odrobiną oleju, podane z boczniakami i prażonymi ziarnami słonecznika to strzał w dziesiątkę i na pewno pozytywnie zaskoczy gości wigilijnych.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3367
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34189
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1407
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113627
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3367
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34189
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1407
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113627
Składniki
Ziarna słonecznika uprażyć n suchej patelni. Filety umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem
Na 2 łyżkach masła i łyżce oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać pokrojone w słupki boczniaki, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajko rozbełtać z odrobiną soli, dokładnie zanurzać przygotowane filety z ryby. Następnie z obu stron dociskając obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać masło z dodatkiem odrobiny oleju. Smażyć filety z obu stron na złoty kolor.
Podawać z podsmażonymi boczniakami posypane prażonym słonecznikiem,