Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z karpia usmażone na maśle z odrobiną oleju, podane z boczniakami i prażonymi ziarnami słonecznika to strzał w dziesiątkę i na pewno pozytywnie zaskoczy gości wigilijnych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1845
Składniki
Ziarna słonecznika uprażyć n suchej patelni. Filety umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem
Na 2 łyżkach masła i łyżce oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać pokrojone w słupki boczniaki, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajko rozbełtać z odrobiną soli, dokładnie zanurzać przygotowane filety z ryby. Następnie z obu stron dociskając obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać masło z dodatkiem odrobiny oleju. Smażyć filety z obu stron na złoty kolor.
Podawać z podsmażonymi boczniakami posypane prażonym słonecznikiem,