Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese znana jest wszystkim wielbicielom kuchni włoskiej. Składniki, które się w niej znajdują świetnie sprawdzą się także do przygotowania filetów z kurczaka. Takie danie to prawdziwa uczta smaków. Potrawa zostanie podana z sosem szczawiowym. Przepis pochodzi z 518. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 873
Delikatny sernik na zimno à la straciatella to prawdziwa poezja smaku. Ciasto...
Odsłon: 111
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 16
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 873
Delikatny sernik na zimno à la straciatella to prawdziwa poezja smaku. Ciasto...
Odsłon: 111
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 16
Składniki
Filet rozciąć wzdłuż na pół nie docinając jednak do końca. Rozłożyć, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na mięsie ułożyć na przemian plastry mozzarelli i pomidora.
Złożyć. Umieścić w natłuszczonym oliwą naczyniu do zapiekania. Spiąć patyczkami do szaszłyków. Skropić oliwą. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Upiec w piekarniku (30-40 minut, temp. 160 st. C).
Podawać z sosem szczawiowym. Udekorować świeżym tymiankiem.
Przygotowanie sosu szczawiowego należy zacząć od rozgrzania masła na patelni. Wrzucić i podsmażyć posiekany szczaw. Zalać śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać i zagotować. Posłodzić miodem.