Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese znana jest wszystkim wielbicielom kuchni włoskiej. Składniki, które się w niej znajdują świetnie sprawdzą się także do przygotowania filetów z kurczaka. Takie danie to prawdziwa uczta smaków. Potrawa zostanie podana z sosem szczawiowym. Przepis pochodzi z 518. odcinka programu "Ewa gotuje".
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Składniki
Filet rozciąć wzdłuż na pół nie docinając jednak do końca. Rozłożyć, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na mięsie ułożyć na przemian plastry mozzarelli i pomidora.
Złożyć. Umieścić w natłuszczonym oliwą naczyniu do zapiekania. Spiąć patyczkami do szaszłyków. Skropić oliwą. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Upiec w piekarniku (30-40 minut, temp. 160 st. C).
Podawać z sosem szczawiowym. Udekorować świeżym tymiankiem.
Przygotowanie sosu szczawiowego należy zacząć od rozgrzania masła na patelni. Wrzucić i podsmażyć posiekany szczaw. Zalać śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać i zagotować. Posłodzić miodem.