Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese znana jest wszystkim wielbicielom kuchni włoskiej. Składniki, które się w niej znajdują świetnie sprawdzą się także do przygotowania filetów z kurczaka. Takie danie to prawdziwa uczta smaków. Potrawa zostanie podana z sosem szczawiowym. Przepis pochodzi z 518. odcinka programu "Ewa gotuje".
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 123
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 161
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 68
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 30
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 123
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 161
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 68
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 30
Składniki
Filet rozciąć wzdłuż na pół nie docinając jednak do końca. Rozłożyć, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na mięsie ułożyć na przemian plastry mozzarelli i pomidora.
Złożyć. Umieścić w natłuszczonym oliwą naczyniu do zapiekania. Spiąć patyczkami do szaszłyków. Skropić oliwą. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Upiec w piekarniku (30-40 minut, temp. 160 st. C).
Podawać z sosem szczawiowym. Udekorować świeżym tymiankiem.
Przygotowanie sosu szczawiowego należy zacząć od rozgrzania masła na patelni. Wrzucić i podsmażyć posiekany szczaw. Zalać śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać i zagotować. Posłodzić miodem.