Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-04-2015
Gdy byłam mała, w ogrodzie rósł jarmuż. Pamiętam, że moja mama traktowała go głównie jako "zielsko" dekoracyjne, skądinąd bardzo ładne. Moim zdaniem dużo bardziej efektowne niż zielona sałata, która go z czasem wyparła z półmisków. Dzisiaj jarmuż wraca jako zdrowa, wartościowa roślinka. U mnie pojawia się jako składnik farszu i to pysznego farszu. Spróbujcie takiego połączenia, bo warto!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15195
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4334
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8953
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15195
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4334
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8953
Składniki
Jarmuż myjemy, osuszamy na sicie. Podgrzybki i mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Jarmuż siekamy drobno, podsmażamy na maśle, doprawiając solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, następnie odstawiamy do wystudzenia. Zimny jarmuż łączymy z mozzarellą i grzybkami. Piersi z kurczaka myjemy, usuwamy niepotrzebne błonki. W każdej, przy użyciu noża, nacinamy kieszeń, którą wypełniamy farszem. Tak przygotowane mięso oprószamy pieprzem, solimy, po czym smażymy na tłuszczu, po 10 minut z każdej strony. Upieczone filety kroimy w plasterki, podajemy!
Smacznego.