Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-04-2015
Gdy byłam mała, w ogrodzie rósł jarmuż. Pamiętam, że moja mama traktowała go głównie jako "zielsko" dekoracyjne, skądinąd bardzo ładne. Moim zdaniem dużo bardziej efektowne niż zielona sałata, która go z czasem wyparła z półmisków. Dzisiaj jarmuż wraca jako zdrowa, wartościowa roślinka. U mnie pojawia się jako składnik farszu i to pysznego farszu. Spróbujcie takiego połączenia, bo warto!
Polecam.
Odsłon: 310
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 308
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 220
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 310
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 308
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 220
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 134
Składniki
Jarmuż myjemy, osuszamy na sicie. Podgrzybki i mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Jarmuż siekamy drobno, podsmażamy na maśle, doprawiając solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, następnie odstawiamy do wystudzenia. Zimny jarmuż łączymy z mozzarellą i grzybkami. Piersi z kurczaka myjemy, usuwamy niepotrzebne błonki. W każdej, przy użyciu noża, nacinamy kieszeń, którą wypełniamy farszem. Tak przygotowane mięso oprószamy pieprzem, solimy, po czym smażymy na tłuszczu, po 10 minut z każdej strony. Upieczone filety kroimy w plasterki, podajemy!
Smacznego.