Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to zachwyca smakiem.
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86376
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86376
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Składniki
Filet umyć , pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą śródziemnomorską , pozostawić na 1 godzinę. Kapary , oliwki osączyć z zalewy , oliwki pokroić w ćwiartki. Pieczarki obrać, pokroić. Kulkę sera pokroić w plastry. Drugi ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć porcje fileta z obu stron , włożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po obsmażonym filecie wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty. Na obsmażone porcje fileta ułożyć plastry mozzarelli.
Na ser ułożyć pieczarki, kapary oraz oliwki.
Następnie paprykę. Całość posypać utartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowane porcje fileta, piec 25 minut lub dobrego zrumienienia sera. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.