Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i kolorowe:)
Mielonych miałem już przesyt, a promo było na mięso mielone, więc powstały py...
Odsłon: 27
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 3543
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1038
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 73
Mielonych miałem już przesyt, a promo było na mięso mielone, więc powstały py...
Odsłon: 27
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 3543
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1038
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 73
Składniki
Filety opłukać, usunąć błonki. Każdą pierś naciąć poziomo wzdłuż, obsypać curry, solą i pieprzem, odstawić na 1/2 godziny do lodówki. W tym czasie można zacząć robić sos: wymieszać syrop z brzoskwiń ze śmietanką, dodać odrobinę soku z cytryny, ewentualnie doprawić solą. Wyjąć filety z lodówki, do każdego włożyć połówkę brzoskwini. Smażyć na złoto z obu stron przez kilka minut, potem przykryć patelnie pokrywką i dusić aż mięso nie będzie surowe (ok. 15 minut). Do sosu można dodać resztę brzoskwiń pokrojonych drobno (jeśli nam zostaną). Na zdjęciu nie ma sosu, bo zapomniałam polać...