Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i kolorowe:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 699
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12494
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 699
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12494
Składniki
Filety opłukać, usunąć błonki. Każdą pierś naciąć poziomo wzdłuż, obsypać curry, solą i pieprzem, odstawić na 1/2 godziny do lodówki. W tym czasie można zacząć robić sos: wymieszać syrop z brzoskwiń ze śmietanką, dodać odrobinę soku z cytryny, ewentualnie doprawić solą. Wyjąć filety z lodówki, do każdego włożyć połówkę brzoskwini. Smażyć na złoto z obu stron przez kilka minut, potem przykryć patelnie pokrywką i dusić aż mięso nie będzie surowe (ok. 15 minut). Do sosu można dodać resztę brzoskwiń pokrojonych drobno (jeśli nam zostaną). Na zdjęciu nie ma sosu, bo zapomniałam polać...