Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i kolorowe:)
Filety opłukać, usunąć błonki. Każdą pierś naciąć poziomo wzdłuż, obsypać curry, solą i pieprzem, odstawić na 1/2 godziny do lodówki. W tym czasie można zacząć robić sos: wymieszać syrop z brzoskwiń ze śmietanką, dodać odrobinę soku z cytryny, ewentualnie doprawić solą. Wyjąć filety z lodówki, do każdego włożyć połówkę brzoskwini. Smażyć na złoto z obu stron przez kilka minut, potem przykryć patelnie pokrywką i dusić aż mięso nie będzie surowe (ok. 15 minut). Do sosu można dodać resztę brzoskwiń pokrojonych drobno (jeśli nam zostaną). Na zdjęciu nie ma sosu, bo zapomniałam polać...
Moga wydawać się zbyt słodkie, ale wcale tak nie jest. Sama natura i zdrowi...
Odsłon: 621
Proste, szybkie, ale coś najważniejsze smaczne danie. Tylko z trzech składnik...
Odsłon: 1848
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8574
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 25
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 26
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8574
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 25
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 26
Składniki
Filety opłukać, usunąć błonki. Każdą pierś naciąć poziomo wzdłuż, obsypać curry, solą i pieprzem, odstawić na 1/2 godziny do lodówki. W tym czasie można zacząć robić sos: wymieszać syrop z brzoskwiń ze śmietanką, dodać odrobinę soku z cytryny, ewentualnie doprawić solą. Wyjąć filety z lodówki, do każdego włożyć połówkę brzoskwini. Smażyć na złoto z obu stron przez kilka minut, potem przykryć patelnie pokrywką i dusić aż mięso nie będzie surowe (ok. 15 minut). Do sosu można dodać resztę brzoskwiń pokrojonych drobno (jeśli nam zostaną). Na zdjęciu nie ma sosu, bo zapomniałam polać...
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 161
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 62