Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste białe mięsko z dodatkiem sera, pomidorów i młodej cebulki. Polecam :)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1343
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 122
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 758
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1343
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 122
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 758
Składniki
Mieszanka serowa: Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z bułką tartą, posiekanym drobno szczypiorkiem i masłem. Składniki powinny nam się ładnie skleić. Jeżeli tak nie jest można dodać jeszcze odrobinę masła. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, przekroić w poprzek, natrzeć solą i pieprzem. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładać mięso, obsmażać z każdej strony po kilka minut. Gdy mamy pewność, że mięso nie jest w środku surowe, na wierzch każdego kawałka nakładamy po łyżce mieszanki serowej, lekko dociskamy. Ponadto wrzucamy na patelnię cebulę (piórka) i pomidorki koktajlowe (połówki), przyprawione wcześniej tymiankiem. Całość smażymy do momentu, aż ser się rozpuści. W tym czasie już nie obracamy mięsa. Jeżeli ser słabo się rozpuszcza możemy na chwilę przykryć patelnię pokrywą, aby całość zaparowała, przyspieszy to rozpuszczenie serka.
Smacznego.