Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka po włosku

Filet z kurczaka po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 1276

W miarę szybkie danie na obiad wystarczy kilka składników aby wyczarować coś innego,smacznego.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 pomidory świerze
  • 150gr mozareli w kulce
  • świeża bazylia
  • pomidory suszone
  • oliwa
  • łyżka miodu i musztardy
  • suszone zioła, sól i papryka w proszku
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i osuszamy, następnie nacinamy na paski co ok 2cm przerwy tylko nie nacinamy spodu piersi . następnie pierś nacieramy przyprawami sola paparyka i ziołami oraz w każdą kieszonke na przemian układamy ser, pomidora i bazylię.

  2. marynata do podlania mięsa:
    Kilka łyżek oliwy z oliwy mieszamy z miodem i musztardą
    Następnie przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem i pieczemy w 180stopniach do zezłocenia i miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 25 stycznia 2018 Ciekawy pomysł na wszechobecnego kurczaka. Z chęcią spróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń