Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka z morelą

Filet z kurczaka z morelą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 14997

Dodano:

Odsłon: 1557

Kurczak w innej odsłonie.

Składniki

  • Filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • Morele 6 szt.
  • Chleb tostowy 2 kromki
  • Jajko 1 szt.
  • Ser żółty 10 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek granulowany do smaku
  • Papryka wędzona do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Rosół drobiowy ½ litra
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć, osuszyć i naciąć aby powstały kieszenie, następnie natrzeć solą z czosnkiem. Chleb tostowy pokruszyć bez skórki i wymieszać z startym serem, jajkiem, papryką i pieprzem do smaku i pokrojonymi drobno morelami. Gotowy farsz nakładać do wcześniej wyciętych kieszeni w mięsie, spiąć wykałaczkami. Przełożyć do rondelka i zrumienić na oliwie z każdej strony. Następnie podlać rosołem i na bardzo małym ogniu gotować około ½ godziny. Kroić ukośnie po ostudzeniu. Rosół wykorzystać do zrobienia sosu SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń