Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z pomysłów na zdrowe, ale nie nudne danie z fileta:). Spróbujcie koniecznie jeśli znudził Wam się już filet pieczony/grillowany bez dodatków.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 290
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 290
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Z pora odcinamy ciemnozielone liście, zostawiamy część białą i jasnozieloną. Kroimy w krążki, podsmażamy na rozgrzanym oleju z przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką i odrobiną kurkumy. Podlewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy do momentu odparowania wody, studzimy. Mieszamy ze startą na tarce mozzarellą i śmietaną.
Filety rozbijamy delikatnie za pomocą tłuczka. Każdy z nich oprószamy solą i pieprzem. Na wierzch wykładamy por z mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.