Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z pomysłów na zdrowe, ale nie nudne danie z fileta:). Spróbujcie koniecznie jeśli znudził Wam się już filet pieczony/grillowany bez dodatków.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1656
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1433
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1586
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1656
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1433
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1586
Składniki
Z pora odcinamy ciemnozielone liście, zostawiamy część białą i jasnozieloną. Kroimy w krążki, podsmażamy na rozgrzanym oleju z przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką i odrobiną kurkumy. Podlewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy do momentu odparowania wody, studzimy. Mieszamy ze startą na tarce mozzarellą i śmietaną.
Filety rozbijamy delikatnie za pomocą tłuczka. Każdy z nich oprószamy solą i pieprzem. Na wierzch wykładamy por z mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.