Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, tanie i pożywne danie. Tak przygotowane filety to super pomysł na obiad dla całej rodziny. Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
blaszka, papier do pieczenia, tłuczek, nóż, ręcznik papierowy, tarka, patelnia,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Mięso po oczyszczeniu i opłukaniu osuszamy, następnie kroimy w plastry. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem. Następnie każdy kotlet panierujemy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany , złoty kolor. Pieczarki oczyszczamy , płuczemy jeżeli trzeba i osuszamy. Następnie kroimy w pół plasterki, podsmażamy - dusimy na rozgrzanym oleju do miękkości i odparowania wytworzonego płynu. Na koniec do pieczarek dodajemy natkę, zioła prowansalskie i doprawiamy pieprzem i solą. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Usmażone kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy porcje pieczarek i posypujemy startym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy do roztopienia sera. Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką . Smacznego
Kotlety gotowe do zapiekania.