Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany z ziemniakami oraz z mizerią z ogórków.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 17
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 19
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 12
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 17
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 19
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 12
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Składniki
Filet rozcinamy na dwa kawałki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa na plastry, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem z obu stron, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Gotujemy ziemniaki. W między czasie robimy mizerię z ogórka. Kroimy ogórka w plasterki, dodajemy jogurt, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Usmażone filety podajemy z ziemniakami i zrobioną wcześniej mizerią z ogórka. Smacznego !!!