Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno robiłam kurczaka w sosie szpinakowym z dodatkiem mleczka kokosowego, a tym razem zrobiłam grillowanego fileta z łososia też w sosie szpinakowym, ale z dodatkiem cytryny. Danie wytrawne i bardzo smaczne.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13269
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 466
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13269
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 466
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Składniki
Umyte filety osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem i cynamonem, polać sokiem z cytryny, trzema łyżeczkami sosu sojowego i pokropić oliwą.Odstawić na 30 minut.
Łyżkę masła rozpuścić w rondlu, wrzucić szpinak, gotować na wolnym ogniu. Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać do szpinaku, wlać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Chwilę pogotować. kiedy szpinak osiągnie pożądany smak zaprawić go śmietaną.
Patelnię grillową rozgrzać, położyć filety i obsmażać na rumiano z dwóch stron.
Gotowego fileta z łososia polać sosem szpinakowym i podać z ulubionymi dodatkami. Całe danie posypać posiekanym koperkiem. SMACZNEGO!