Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z łososia w sosie szpinakowym

Filet z łososia w sosie szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7352

Dodano:

Odsłon: 1925

Niedawno robiłam kurczaka w sosie szpinakowym z dodatkiem mleczka kokosowego, a tym razem zrobiłam grillowanego fileta z łososia też w sosie szpinakowym, ale z dodatkiem cytryny. Danie wytrawne i bardzo smaczne.

Składniki

  • 500g fileta z łososia bez skóry
  • sól, pieprz, cynamon, sos sojowy, 1 łyżka soku z cytryny
  • olwa z oliwek
  • na sos - 1/2 paczki mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz do smaku
  • 3/4 szkl. śmietany 24%
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte filety osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem i cynamonem, polać sokiem z cytryny, trzema łyżeczkami sosu sojowego i pokropić oliwą.Odstawić na 30 minut.

  2. Łyżkę masła rozpuścić w rondlu, wrzucić szpinak, gotować na wolnym ogniu. Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać do szpinaku, wlać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Chwilę pogotować. kiedy szpinak osiągnie pożądany smak zaprawić go śmietaną.

  3. Patelnię grillową rozgrzać, położyć filety i obsmażać na rumiano z dwóch stron.

  4. Gotowego fileta z łososia polać sosem szpinakowym i podać z ulubionymi dodatkami. Całe danie posypać posiekanym koperkiem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BM87 04 lutego 2014 Łosoś i szpinak w jednym daniu - po prostu I <3 it! Super smakowite. :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń