Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno robiłam kurczaka w sosie szpinakowym z dodatkiem mleczka kokosowego, a tym razem zrobiłam grillowanego fileta z łososia też w sosie szpinakowym, ale z dodatkiem cytryny. Danie wytrawne i bardzo smaczne.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 378
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 378
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Umyte filety osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem i cynamonem, polać sokiem z cytryny, trzema łyżeczkami sosu sojowego i pokropić oliwą.Odstawić na 30 minut.
Łyżkę masła rozpuścić w rondlu, wrzucić szpinak, gotować na wolnym ogniu. Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać do szpinaku, wlać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Chwilę pogotować. kiedy szpinak osiągnie pożądany smak zaprawić go śmietaną.
Patelnię grillową rozgrzać, położyć filety i obsmażać na rumiano z dwóch stron.
Gotowego fileta z łososia polać sosem szpinakowym i podać z ulubionymi dodatkami. Całe danie posypać posiekanym koperkiem. SMACZNEGO!