Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno robiłam kurczaka w sosie szpinakowym z dodatkiem mleczka kokosowego, a tym razem zrobiłam grillowanego fileta z łososia też w sosie szpinakowym, ale z dodatkiem cytryny. Danie wytrawne i bardzo smaczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Umyte filety osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem i cynamonem, polać sokiem z cytryny, trzema łyżeczkami sosu sojowego i pokropić oliwą.Odstawić na 30 minut.
Łyżkę masła rozpuścić w rondlu, wrzucić szpinak, gotować na wolnym ogniu. Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać do szpinaku, wlać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Chwilę pogotować. kiedy szpinak osiągnie pożądany smak zaprawić go śmietaną.
Patelnię grillową rozgrzać, położyć filety i obsmażać na rumiano z dwóch stron.
Gotowego fileta z łososia polać sosem szpinakowym i podać z ulubionymi dodatkami. Całe danie posypać posiekanym koperkiem. SMACZNEGO!