Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-12-2018
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również inne ryby, szczególnie jeśli mamy w domu małe dzieci. Doskonale sprawdzi się sandacz, ma doskonały smak, a do tego nie jest zbyt tłusty. Jeśli chcemy podać go dzieciom warto wybrać filet. Ryba broni się sama smakiem, dlatego wystarczy tylko sól, pieprz odrobina cytryny i doskonała panierka. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1913
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5742
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5741
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1913
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5742
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5741
Składniki
Filet dokładnie umyć, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Warto zostawić na kilka godzin. Tak zamarynowaną rybkę obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym przez ok. 7-9 min. obracając co jakiś czas.
Smacznego :)
:)