Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4971
Dodano: 22.12.2018
Odsłon: 8381
3-4 os. | 15 min | łatwe | drogie |
Filet dokładnie umyć, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić na mniejsze kawałki.
Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Warto zostawić na kilka godzin.
Tak zamarynowaną rybkę obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym przez ok. 7-9 min. obracając co jakiś czas.
Smacznego :)
:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Docherro 22 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Mmmm...aż mnie zassało w dołku..pycha..:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 22 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Tam gdzie rybka, tam i ja ;) Sandacz przepysznie wygląda i smakuje, a to białe mięsko - mniam, mniam :D U nas gości nie tylko od święta :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 22 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznosci! poczulam sie jak przy swiatecznym stole, az milo popatrzec! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz