Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-12-2018
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również inne ryby, szczególnie jeśli mamy w domu małe dzieci. Doskonale sprawdzi się sandacz, ma doskonały smak, a do tego nie jest zbyt tłusty. Jeśli chcemy podać go dzieciom warto wybrać filet. Ryba broni się sama smakiem, dlatego wystarczy tylko sól, pieprz odrobina cytryny i doskonała panierka. :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 99
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9344
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1140
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 99
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9344
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1140
Składniki
Filet dokładnie umyć, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Warto zostawić na kilka godzin. Tak zamarynowaną rybkę obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym przez ok. 7-9 min. obracając co jakiś czas.
Smacznego :)
:)