Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to zdrowy, sycący posiłek. Proste w przygotowaniu , a za razem i bardzo smaczne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić, przełożyć do miski dodać oliwę, sok z cytryny, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Mięso dokładnie wymieszać z przyprawami , okryć ściereczką i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Komosę ugotować według opisu na opakowaniu. Cukinie i pomidor pokroić w plastry. doprawić pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kurczaka, a obok plastry cukinii przekładane plastrami pomidora oraz listkami bazylii. Piec około 20 - 25 minut . do miękkości mięsa i warzyw. Podawać z ugotowaną komosą ryżową. Całość można posypać roszponką ale nie koniecznie.
Przygotowanie warzyw i mięsa.
Danie gotowe do podania.