Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i smaczne danie Można podawać na ciepło lub na zimno.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Pieczarki pokroić w plasterki.
Do wolnowaru włożyć w całości filety z kurczaka posypać pieczarkami. Dodać pomidory z puszki, doprawić solą, pieprzem i chili. (opcjonalnie dodać sos sojowy i ketchup).
Gotować na małym ogniu przez 5 - 6 godzin. Wyjąć kurczaka i rozdrobnić. Powstały sos doprawić do smaku i dodać z powrotem mięso. Podgrzać jeszcze kilka minut i podawać np. z ryżem i kalafiorem. Ryż przełożyć do garnka podlać woda w stosunku 1:2. Dodać pokrojony drobno kalafior dolać jeszcze trochę wody. doprawić solą i dodać kurkumy dla koloru. gotować aż ryż zmięknie. Smacznego.