Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z wolnowara z pieczarkami.

Filet z wolnowara z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 410

Dodano:

Odsłon: 197

Łatwe i smaczne danie Można podawać na ciepło lub na zimno.

Składniki

  • 3 filety z piersi kurczaka
  • 400 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów
  • sól, pieprz, chili
  • Opcjonalnie
  • sos sojowy, Ketchup
  • Dodatek
  • ryż
  • kalafior 100 g
  • kurkuma, sól
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić w plasterki.

  2. Do wolnowaru włożyć w całości filety z kurczaka posypać pieczarkami. Dodać pomidory z puszki, doprawić solą, pieprzem i chili. (opcjonalnie dodać sos sojowy i ketchup).

  3. Gotować na małym ogniu przez 5 - 6 godzin.
    Wyjąć kurczaka i rozdrobnić. Powstały sos doprawić do smaku i dodać z powrotem mięso. Podgrzać jeszcze kilka minut i podawać


    np. z ryżem i kalafiorem.

    Ryż przełożyć do garnka podlać woda w stosunku 1:2. Dodać pokrojony drobno kalafior dolać jeszcze trochę wody. doprawić solą i dodać kurkumy dla koloru. gotować aż ryż zmięknie.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń