Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia francuska. Zamiast halibuta można użyć każdej innej białej ryby, np. dorsza
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 230
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1765
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3502
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27925
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 230
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1765
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3502
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27925
Składniki
Filety opłukałem, osuszyłem, posypałem solą i pieprzem. Cebulę i jedno jabłko obrałem, pokroiłem w plasterki. Wyłożyłem nimi dno garnka. Na wierzchu ułożyłem ryby. Skropiłem je octem i zalałem cydrem. Gotowałem na małym ogniu 5 minut. Pozostałe jabłka po wykrojeniu gniazd nasiennych, pokroiłem na cząstki. Na patelni rozgrzałem masło, włożyłem jabłka i obsmażyłem je z obu stron na złoty kolor, uważając, aby się nie rozpadły. Filety ułożyłem na półmisku, obłożyłem cząstkami jabłek. Gęsty sos z gotowania ryb doprawiłem solą i pieprzem. Polałem filety i posypałem posiekanym szczypiorkiem.