Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia francuska. Zamiast halibuta można użyć każdej innej białej ryby, np. dorsza
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 109
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 142
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 109
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 142
Składniki
Filety opłukałem, osuszyłem, posypałem solą i pieprzem. Cebulę i jedno jabłko obrałem, pokroiłem w plasterki. Wyłożyłem nimi dno garnka. Na wierzchu ułożyłem ryby. Skropiłem je octem i zalałem cydrem. Gotowałem na małym ogniu 5 minut. Pozostałe jabłka po wykrojeniu gniazd nasiennych, pokroiłem na cząstki. Na patelni rozgrzałem masło, włożyłem jabłka i obsmażyłem je z obu stron na złoty kolor, uważając, aby się nie rozpadły. Filety ułożyłem na półmisku, obłożyłem cząstkami jabłek. Gęsty sos z gotowania ryb doprawiłem solą i pieprzem. Polałem filety i posypałem posiekanym szczypiorkiem.