Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka nadziewane serem camembert są aromatyczne i łatwe w przygotowaniu. Możesz je podawać z ziemniakami, frytkami albo ulubioną sałatką.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 23
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 131
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 23
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 131
Składniki
Pojedyncze filety z kurczaka przekrój wzdłuż, aby powstały 4 mniejsze. Następnie każdy kawałek natnij w ten sam sposób, ale nie przecinaj do końca. Rozłóż mięso i rozbij delikatnie. Posól, popieprz z każdej strony. Połącz przyprawy i natrzyj filety z kurczaka.
Cebulę posiekaj drobno, a ser camembert pokrój w kostkę. Połącz w misce.
Na każdym filecie z kurczaka ułóż farsz i złóż na pół. Zepnij wykałaczką albo szpilką.
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Ułóż filety z kurczaka nadziewane serem camembert i skrop delikatnie olejem. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz około 35 minut.