Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam przepyszne filety z piersi kurczaka. Idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Zapraszam serdecznie na film z przepisem.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29238
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1662
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18577
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 675
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29238
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1662
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18577
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 675
Składniki
Na początku należy filety przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie musimy wykonać precyzyjne cięcie, tak aby stworzyć łódeczkę czy otwartą sakiewkę, tniemy w połowie fileta w poprzek, ale nie do samego końca, aby sakiewka była szczelna. I tak postępujemy z każdym filetem, zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu z przepisem, tam dokładnie pokazuję jak to zrobić. Już teraz oprószamy filety solą i pieprzem, odstawiamy na chwilę, zajmiemy się teraz farszem. Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy posiekany czosnek, pokrojony drobno por i odmrożone prawdziwki. Wszystko podsmażamy tylko 3-4 minuty, na koniec delikatni solimy i pieprzymy do smaku. Między czasie do małej miseczki wbijamy jajko, wlewamy śmietankę, wrzucamy roztarty tymianek, sól, pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Już teraz kompletujemy całe danie, przygotujcie sobie blachę i wyścielcie ją papierem do pieczenia, na papier wrzucamy filety, które dodatkowo musimy spiąć wykałaczką przy cieńszym końcu. Następnie do filetów przekładamy farsz z patelni, zalewamy śmietanką z jajkiem, tak aby zawartość się nie wylewała, na koniec wrzucamy starty ser żółty. Już teraz rozgrzewamy piekarnik na 220 stopni, góra, dół, bez termoobiegu. Blachę umieszczamy w rozgrzanym piekarniku na 20 minut i potrawa jest gotowa!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem.