Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam przepyszne filety z piersi kurczaka. Idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Zapraszam serdecznie na film z przepisem.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2406
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2406
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Składniki
Na początku należy filety przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie musimy wykonać precyzyjne cięcie, tak aby stworzyć łódeczkę czy otwartą sakiewkę, tniemy w połowie fileta w poprzek, ale nie do samego końca, aby sakiewka była szczelna. I tak postępujemy z każdym filetem, zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu z przepisem, tam dokładnie pokazuję jak to zrobić. Już teraz oprószamy filety solą i pieprzem, odstawiamy na chwilę, zajmiemy się teraz farszem. Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy posiekany czosnek, pokrojony drobno por i odmrożone prawdziwki. Wszystko podsmażamy tylko 3-4 minuty, na koniec delikatni solimy i pieprzymy do smaku. Między czasie do małej miseczki wbijamy jajko, wlewamy śmietankę, wrzucamy roztarty tymianek, sól, pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Już teraz kompletujemy całe danie, przygotujcie sobie blachę i wyścielcie ją papierem do pieczenia, na papier wrzucamy filety, które dodatkowo musimy spiąć wykałaczką przy cieńszym końcu. Następnie do filetów przekładamy farsz z patelni, zalewamy śmietanką z jajkiem, tak aby zawartość się nie wylewała, na koniec wrzucamy starty ser żółty. Już teraz rozgrzewamy piekarnik na 220 stopni, góra, dół, bez termoobiegu. Blachę umieszczamy w rozgrzanym piekarniku na 20 minut i potrawa jest gotowa!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem.