Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskromnie pisząc, wyszła istna petarda! Wszak jeszcze brukselki świeżej nie dorwiemy w sklepie, ale są te, mrożone. Jeśli nie chcecie mrożonego, a preferujecie "świeżyznę", to brukselkę można zastąpić innym, zielonym warzywem, na przykład brokułem. Po "tragedii ryżowej" w Krakowie, w jednej z "restauracji", postanowiłem sam ugotować ryż idealny. Nadal nie rozumiem, jak można podać tak okropny ryż i jeszcze wystawić kody QR przy każdym stoliku, by dodać ocenę! Serio?!? Sami się prosili :D A! Jeśli chodzi o filety kurczaka ze skórą to czasami można dostać w Kauflandzie, a jak nie, to pozostaje Wam kupić kurczaka i wyciąć samemu "cycki". Danie szybkie, syte i tanie.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13523
Polecam.
Odsłon: 71
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2016
Szybka i smaczna
Odsłon: 13523
Polecam.
Odsłon: 71
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2016
Składniki
Filety oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C, pod koniec włączając termoobieg, by skórka się przyrumieniła. Ryż gotujemy zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu. Brązowy około 30 minut w osolonym wrzątku. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy wodę, ocet i goździki, gotujemy pod przykryciem przez kwadrans. Goździki wyjmujemy, jabłka blendujemy, dolewamy sok, ponownie przekładamy na palnik. Sos redukujemy do preferowanej przez nas konsystencji. Brukselkę gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Kurczaka podajemy z sosem jabłkowym, brukselką i ryżem.