Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny kurczak na słodko ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, przecinamy wpół. 2 łyżki oleju mieszamy z papryka i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Filety smarujemy powstałą marynatą, doprawiamy solą i pieprzem.
Miód mieszamy z mlekiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Filety obtaczamy w mące i smażymy z obu stron. Zalewamy mlekiem, dodajemy sok z cytryny. Doprawiamy do smaku. Dusimy kilkanaście minut. Podajemy z ugotowanym ryżem.