Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu użyłam bułki tartej zrobionej z bułek czerstwych z sezamem. Taka jest różnica między tradycyjnym filetem. Swoje filety zrobiłam tym razem w podwójnej panierce. Zawsze można polegać na tym przepisie, gdy spodziewamy się gości, bo nie może się nie udać, chyba, że przypalimy kotlety.
Deska i nóż do krojenia, patelnia, widelec, 3 miseczki
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Składniki
Z każdej z piersi zrobiłam 3 plastry, z czego wyszło 8 filetów.
Każdy filet posolilam z jednej strony tylko układając je na "stosik", aby sól się "przegryzła" z mięsem, a filety były osolonej w ten sposób z obu stron.
W tym czasie wybiłam 2 jajka do miseczki, doprawiłam papryką, pieprzem oraz pieprzem kajeńskim. Dobrze roztrzepałam widelcem. W drugą miseczkę wsypałam mąkę, a w trzecią bułkę tartą.
Filety obtoczyłam najpierw w mące.
Następnie filety zamoczył w jajku a na koniec w bułce tartej.
Filety usmażyłam z obu stron na rumiany kolor. Filety podajemy albo tradycyjnie z ziemniakami, albo z białym ryżem z ciekawą surówką.