Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu użyłam bułki tartej zrobionej z bułek czerstwych z sezamem. Taka jest różnica między tradycyjnym filetem. Swoje filety zrobiłam tym razem w podwójnej panierce. Zawsze można polegać na tym przepisie, gdy spodziewamy się gości, bo nie może się nie udać, chyba, że przypalimy kotlety.
Deska i nóż do krojenia, patelnia, widelec, 3 miseczki
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Z każdej z piersi zrobiłam 3 plastry, z czego wyszło 8 filetów.
Każdy filet posolilam z jednej strony tylko układając je na "stosik", aby sól się "przegryzła" z mięsem, a filety były osolonej w ten sposób z obu stron.
W tym czasie wybiłam 2 jajka do miseczki, doprawiłam papryką, pieprzem oraz pieprzem kajeńskim. Dobrze roztrzepałam widelcem. W drugą miseczkę wsypałam mąkę, a w trzecią bułkę tartą.
Filety obtoczyłam najpierw w mące.
Następnie filety zamoczył w jajku a na koniec w bułce tartej.
Filety usmażyłam z obu stron na rumiany kolor. Filety podajemy albo tradycyjnie z ziemniakami, albo z białym ryżem z ciekawą surówką.