Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu użyłam bułki tartej zrobionej z bułek czerstwych z sezamem. Taka jest różnica między tradycyjnym filetem. Swoje filety zrobiłam tym razem w podwójnej panierce. Zawsze można polegać na tym przepisie, gdy spodziewamy się gości, bo nie może się nie udać, chyba, że przypalimy kotlety.
Deska i nóż do krojenia, patelnia, widelec, 3 miseczki
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 646
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 684
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 646
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 684
Składniki
Z każdej z piersi zrobiłam 3 plastry, z czego wyszło 8 filetów.
Każdy filet posolilam z jednej strony tylko układając je na "stosik", aby sól się "przegryzła" z mięsem, a filety były osolonej w ten sposób z obu stron.
W tym czasie wybiłam 2 jajka do miseczki, doprawiłam papryką, pieprzem oraz pieprzem kajeńskim. Dobrze roztrzepałam widelcem. W drugą miseczkę wsypałam mąkę, a w trzecią bułkę tartą.
Filety obtoczyłam najpierw w mące.
Następnie filety zamoczył w jajku a na koniec w bułce tartej.
Filety usmażyłam z obu stron na rumiany kolor. Filety podajemy albo tradycyjnie z ziemniakami, albo z białym ryżem z ciekawą surówką.