Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z pstrąga pod kołderką ze szpinaku i pieczarek

Filety z pstrąga pod kołderką ze szpinaku i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 214

Dodano:

Odsłon: 3655

Smaczny i zdrowy obiadek...

Składniki

  • 4 filety z pstrąga
  • pieczarki, 10 szt
  • szpinak, 1 paczka
  • czosnek, 3 ząbki
  • przyprawy oregano, sol, pieprz,gałka muszkat.
  • mały jogurt naturalny, 1 szt.
  • jajko, 2 szt.
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Filety z pstrąga pod kołderką ze szpinaku i pieczarek

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w kostkę dusimy, dodajemy przyprawy i szpinak, dusimy jakieś 5 min, na koniec dodajemy jogurt wymieszany z jajkiem. Mieszamy, po 5 min odstawiamy.

  2. filety nacieramy solą i pieprzem, maczamy w jajku i obsmazamy na patelni po 4 min z każdej strony.

  3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosikiem z pieczarek, Wkładamy do piekarnika na 30 min, 170''''C

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 lutego 2010 To danie akurat dla mnie ,uwielbiam ryby,a tu jeszcze tak apetycznie podane.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń