Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa wariacja na temat kuchni tajskiej w moim wykonaniu. Fioletowe risotto z czarnego ryżu z dorszem holy i warzywami. To danie to orgazm w buzi i na umyśle. Świetnie pasuje do eleganckiej kolacji przy świecach i jako dodatek do polskiej, jesiennej aury. Jak będę miał własną restaurację, to danie będzie jako główne w mojej karcie ;)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 894
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 518
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 894
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 518
Składniki
Najpierw gotujemy bulion według przepisu, dorsza kroimy w kostkę i marynujemy w soli himalajskiej, pieprzu, sosie sojowym, bazylii holi i dodajemy oliwę z oliwek. Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek i szklimy na patelni. Następnie wkładamy dorsza i chwilę przesmażamy, dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę w słupkach. Dusimy przez 10 minut, a następnie odmierzamy ryż i wsypujemy na patelnię. Chwilę przesmażamy, dolewamy bulion, mleczko kokosowe i dusimy aż do wchłonięcia przez ryż płynu. Wsypujemy pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku imbirem, sokiem z limonki, trawą cytrynową, solą i pieprzem. Smacznego!