Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa wariacja na temat kuchni tajskiej w moim wykonaniu. Fioletowe risotto z czarnego ryżu z dorszem holy i warzywami. To danie to orgazm w buzi i na umyśle. Świetnie pasuje do eleganckiej kolacji przy świecach i jako dodatek do polskiej, jesiennej aury. Jak będę miał własną restaurację, to danie będzie jako główne w mojej karcie ;)
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 96
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 96
Składniki
Najpierw gotujemy bulion według przepisu, dorsza kroimy w kostkę i marynujemy w soli himalajskiej, pieprzu, sosie sojowym, bazylii holi i dodajemy oliwę z oliwek. Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek i szklimy na patelni. Następnie wkładamy dorsza i chwilę przesmażamy, dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę w słupkach. Dusimy przez 10 minut, a następnie odmierzamy ryż i wsypujemy na patelnię. Chwilę przesmażamy, dolewamy bulion, mleczko kokosowe i dusimy aż do wchłonięcia przez ryż płynu. Wsypujemy pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku imbirem, sokiem z limonki, trawą cytrynową, solą i pieprzem. Smacznego!