Do góry

Dania główne Przepis na:

Fish pie

Przepis dnia 2010-03-01
Fish pie

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2249

Dodano:

Odsłon: 23389

Wspaniala propozycja na pyszny i prosty obiad

Składniki

  • ryba Sola filet, 4 platy
  • ryba wedzona (np sola), 1 plat
  • kukurydza, 1/2 szklanki
  • ziemniaki, okolo 5 duzych sztuk
  • mleko, okolo 1 szklanka
  • maka pszenna, 1 1/2 lyzki
  • maslo, 1 lyzka
  • ser zolty, 1/2 szklanki
  • pieprz
  • sol
  • lisc laurowy
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Fish pie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac, nastepnie ugniesc. Dodac maslo, utarty ser zolty i 1/4 szklanki mleka,posolic. Rybe wedzona pokroic na paseczki i zagotowac z reszta mleka i lisciem laurowym. (okolo 10min) Make rozmieszac w odrobine wody i dodac do ryby wedzonej i mleka. Zagotowac do zgestnienia

  2. Filety rybne obgotowac w wodzie, odsaczyc i wylozyc na zaroodporne naczynie. Nastepnie posypac rybe kukurydza i zalac mieszanka ryby wedzonej i mleka, na koniec wylozyc mase z ziemniakow. Piec w piekarniku 180stC az wierzch ziemniakow sie zrumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń