Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy fast food w zdecydowanie zdrowszej wersji. Bułka z filetem z pstrąga, karmelizowaną cebulką i ostro-słodkim sosem.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2414
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2414
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Składniki
Bułki możemy oczywiście kupić, ale polecam domowe bułki do kebaba z mojego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-pieczywo/przepis-bulki-do-kebaba,2002270,sprytnachochla.html Filety z pstrąga skrobiemy z łusek, pozbywamy się ewentualnych ości. Osuszamy i kroimy na 4 kawałki. Przyprawy mieszamy i nacieramy nimi rybę. Pozostawiamy na co najmniej godzinę. Składniki na sos mieszamy. Ogórka kroimy w plasterki. Karmelizowana cebula. Cebulę kroimy w piórka. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Dodajemy wino i miód i gotujemy na małym ogniu, do zredukowania. Na patelni podgrzewamy masło klarowane. Smażymy pstrąga, najpierw na stronie ze skórą, kilka minut aż lekko się zarumieni. Obracamy i smażymy jeszcze 3-4 minuty. Bułkę przecinamy. Można wrzucić ją na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Wnętrze smarujemy sosem, układamy sałatę, ogórki, karmelizowaną cebulę i rybę. Podajemy od razu