Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki ugotowane z indyczych żołądków i ćwiartek kurczaka.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 739
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1047
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 231
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2776
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 739
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1047
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 231
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2776
Składniki
Wymyte i oczyszczone żołądki indycze wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków. Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy. W garnku zagotowujemy 2,5 litra osolonej wody. Do gotującej się osolonej wody dodajemy ćwiartki kurczaka i gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane ćwiartki wyjmujemy na talerz i studzimy. W rosole zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową. Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z ćwiartek kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się rosołu. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 15 minut. Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem. Smacznego !!!