Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe pożywne danie, w sam raz na zimne jesienno-zimowe dni. To zaskakujące połączenie smaków, ale bardzo smaczne, warte wypróbowania. Dodatek niewielkiej ilości dyni sprawia, że ma fajny kolor i lekko słodkawy smak. Takim sycącym daniem można nakarmić całą rodzinę. I każdy może sobie odgrzać, kiedy tylko ma na to ochotę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5438
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 949
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5090
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5438
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 949
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5090
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie, następnie ugotować prawie do miękkości. Odcedzić.Świeże flaki zagotować, odcedzić na sicie. Warzywa obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, por pokroić w pół krążki. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku roztopić masło, wrzucić warzywa, przykryć i poddusić do miękkości, dodać flaki oraz fasolę, zalać bulionem, dodać liść laurowy ziele angielskie i majeranek, gotować około 40 minut lub do miękkości flaków, w trakcie dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz koncentrat pomidorowy, wsypać przyprawę do flaków, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut.
Z mąki i małej ilości wody, zrobić zawiesinę, zagęścić zupę, zagotować i odstawić. Podawać posypane natką. Smacznego!