Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe pożywne danie, w sam raz na zimne jesienno-zimowe dni. To zaskakujące połączenie smaków, ale bardzo smaczne, warte wypróbowania. Dodatek niewielkiej ilości dyni sprawia, że ma fajny kolor i lekko słodkawy smak. Takim sycącym daniem można nakarmić całą rodzinę. I każdy może sobie odgrzać, kiedy tylko ma na to ochotę.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 922
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38490
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1282
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 922
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38490
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1282
Składniki
Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie, następnie ugotować prawie do miękkości. Odcedzić.Świeże flaki zagotować, odcedzić na sicie. Warzywa obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, por pokroić w pół krążki. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku roztopić masło, wrzucić warzywa, przykryć i poddusić do miękkości, dodać flaki oraz fasolę, zalać bulionem, dodać liść laurowy ziele angielskie i majeranek, gotować około 40 minut lub do miękkości flaków, w trakcie dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz koncentrat pomidorowy, wsypać przyprawę do flaków, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut.
Z mąki i małej ilości wody, zrobić zawiesinę, zagęścić zupę, zagotować i odstawić. Podawać posypane natką. Smacznego!