Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe pożywne danie, w sam raz na zimne jesienno-zimowe dni. To zaskakujące połączenie smaków, ale bardzo smaczne, warte wypróbowania. Dodatek niewielkiej ilości dyni sprawia, że ma fajny kolor i lekko słodkawy smak. Takim sycącym daniem można nakarmić całą rodzinę. I każdy może sobie odgrzać, kiedy tylko ma na to ochotę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231900
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231900
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Składniki
Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie, następnie ugotować prawie do miękkości. Odcedzić.Świeże flaki zagotować, odcedzić na sicie. Warzywa obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, por pokroić w pół krążki. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku roztopić masło, wrzucić warzywa, przykryć i poddusić do miękkości, dodać flaki oraz fasolę, zalać bulionem, dodać liść laurowy ziele angielskie i majeranek, gotować około 40 minut lub do miękkości flaków, w trakcie dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz koncentrat pomidorowy, wsypać przyprawę do flaków, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut.
Z mąki i małej ilości wody, zrobić zawiesinę, zagęścić zupę, zagotować i odstawić. Podawać posypane natką. Smacznego!