Do góry

Dania główne Przepis na:

Flądra pieczona

Flądra  pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 16842

Dodano:

Odsłon: 245

Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku z nieco innej odsłonie.

Składniki

  • 2 flądry
  • 4 ząbki czosnku
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną rybę, umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry.
    Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min.
    Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń