Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku z nieco innej odsłonie.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2296
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 733
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 407
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 136
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 84
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2296
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 733
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 407
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 136
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 84
Składniki
Oczyszczoną rybę, umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry. Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min. Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.