Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku z nieco innej odsłonie.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5485
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2562
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5485
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2562
Składniki
Oczyszczoną rybę, umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry. Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min. Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.