Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku z nieco innej odsłonie.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 122
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 249
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2677
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 122
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 249
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2677
Składniki
Oczyszczoną rybę, umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry. Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min. Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.