Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Składniki
Flaki wołowe w pikantnym sosie pomidorowym w moim wykonaniu Składniki: • 900 g flaków wołowych • 500 ml bulionu wołowego, • 2 puszki pomidorów krojonych (ok. 400 g), • 2 cebula, • 4 ząbki czosnku, • 2 papryczki chili, • 1 łyżeczka wędzonej papryki, • 1/4 łyżeczki kurkumy, • 4 łyżki oleju • łyżeczka oregano, łyżka majeranku • sól i pieprz cayenne do smaku. Przygotowanie: 1. Flaki umyć, obgotować i odsączyć na sicie. 2. W garnku zeszklić na oleju posiekaną cebulę i czosnek, dodać kurkumę, wędzoną paprykę, posiekane chili i flaki, dusić kilka minut. 3. Flaki zalać bulionem i dusić do miękkości. 4. Dodać pomidory krojone z puszki, świeże pomidory pokrojone w drobną kostkę i oregano,majeranek, sól, pieprz Cayenne. Dusić dalej aż rozpadną się pomidory. 5. Podawać z pieczywem