Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31341
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31341
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
Flaki wołowe w pikantnym sosie pomidorowym w moim wykonaniu Składniki: • 900 g flaków wołowych • 500 ml bulionu wołowego, • 2 puszki pomidorów krojonych (ok. 400 g), • 2 cebula, • 4 ząbki czosnku, • 2 papryczki chili, • 1 łyżeczka wędzonej papryki, • 1/4 łyżeczki kurkumy, • 4 łyżki oleju • łyżeczka oregano, łyżka majeranku • sól i pieprz cayenne do smaku. Przygotowanie: 1. Flaki umyć, obgotować i odsączyć na sicie. 2. W garnku zeszklić na oleju posiekaną cebulę i czosnek, dodać kurkumę, wędzoną paprykę, posiekane chili i flaki, dusić kilka minut. 3. Flaki zalać bulionem i dusić do miękkości. 4. Dodać pomidory krojone z puszki, świeże pomidory pokrojone w drobną kostkę i oregano,majeranek, sól, pieprz Cayenne. Dusić dalej aż rozpadną się pomidory. 5. Podawać z pieczywem