Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Flaki wołowe w pikantnym sosie pomidorowym w moim wykonaniu Składniki: • 900 g flaków wołowych • 500 ml bulionu wołowego, • 2 puszki pomidorów krojonych (ok. 400 g), • 2 cebula, • 4 ząbki czosnku, • 2 papryczki chili, • 1 łyżeczka wędzonej papryki, • 1/4 łyżeczki kurkumy, • 4 łyżki oleju • łyżeczka oregano, łyżka majeranku • sól i pieprz cayenne do smaku. Przygotowanie: 1. Flaki umyć, obgotować i odsączyć na sicie. 2. W garnku zeszklić na oleju posiekaną cebulę i czosnek, dodać kurkumę, wędzoną paprykę, posiekane chili i flaki, dusić kilka minut. 3. Flaki zalać bulionem i dusić do miękkości. 4. Dodać pomidory krojone z puszki, świeże pomidory pokrojone w drobną kostkę i oregano,majeranek, sól, pieprz Cayenne. Dusić dalej aż rozpadną się pomidory. 5. Podawać z pieczywem